Блоги, Оксана Барабаш

Кекси — не тільки смачно, а й корисно

Історія виникнення кексу має давню історію. Хоча офіційна назва «кекс» з’явилася лише у Середні віки, насправді виготовленням цього виду випічки цікавилися ще в Стародавньому Римі. Всесвітня любов до кексу продиктована його доступністю і відносною дешевизною, а якщо додати до цього ще й чудовий смак, зовсім не дивно, чому кекси визнали у всьому світі.

Також кекси мають деякі корисні властивості, зокрема їх рекомендують дітям, яким необхідно посилене харчування.

Взагалі любителям солодкого дієтологи радять вживати лише низькокалорійні кекси, такі вироби не тільки не нанесуть шкоди, але навіть будуть дуже корисними. Ця випічка містить більше рослинних жирів, ніж тваринних, тому вона не зашкодить судинам. До того ж низькокалорійні кекси готуються з борошна 2-го сорту, в якому багато клітковини, що теж позитивно впливає на стан судин, очищаючи їх від холестерину. Такі кекси «заряджають» мозок: вони містять вуглеводи, котрі всмоктуються з невисокою швидкістю і згодом перетворюються на глюкозу, що і підживлює мозок.

Отже для приготування низькокалорійних кексів нам потрібно інгредієнти

  • Морква 150 гр
  • Яблука 100 гр
  • Банан  150 гр
  • Олія     75 гр
  • Геркулес 75 гр
  • Борошно грубого помолу 100 гр
  • Сода ½ ч.л
  • Кориця ¼ ч.л
  • Мускатній горіх ¼ ч.л
  • Фініки 100 гр
  • Ізюм 100 гр

Приготування:

Подрібнити моркву, яблуко та банан в однорідну масу, додати олію, геркулес та добре перемішати. Соду перемішати з мукою і тоді додати спеції. Подрібнити шматочками фініки та ізюм й покласти в тісто. Обережно перемішати, розкласти в форми та випікати 35 хв. при 180*С.

Смачного! Легкі, пісні та надзвичайно смачні кекси до Вашого столу!

З насолодою Оксана Барабаш, експерт зі здорового харчування

2013.04.04

Об авторе


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *